Reiseadapter/Slovenia

Reiseadapter og stikkontakt i Slovenia

Her kan du lese mer om hvilken type stikkontakt som brukes i Slovenia, samt lese mer om du må skaffe deg reiseadapter eller ikke når du besøker Slovenia. Typen eller typene av stikkontakter som brukes Slovenia er Type C, samtidig er standardspenningen og standardfrekvensen som brukes henholdsvis 230 V og 50 Hz. I Norge bruker vi stikkontakter av Type C og Type F, og vår standard spenning er 230 V og vår standard frekvens er 50 Hz. Nedenfor kan du se om du trenger reiseadapter til stikkontakter i Slovenia og få anbefalinger om passende reiseadaptere.

🇸🇮

Reiseadapter er ikke nødvendig for stikkontakter i Slovenia

Med det sagt kan vi slå fast at dersom du reiser til Slovenia trenger du ikke ta med reiseadapter, da de i Slovenia bruker stikkontakter som er kompatible med kontaktene og enhetene vi bruker i Norge. Men skal du besøke naboland kan det likevel være lurt å ta med reiseadapter, for eksempel er denne reiseadapter veldig bra da den fungerer over hele verden.

Videre er både nettspenningen og frekvensen som brukes i strømnettet i Slovenia den samme som brukes i Norge, så apparatene du bruker i Norge bør også fungere helt uten problemer i Slovenia. Det skal med andre ord ikke være nødvendig med transformator.

Universaladapter for hele verden

Den sikreste måten å reise på er å kjøpe en universal reiseadapter for hele verden, som da også garantert fungerer i Slovenia. Denne universelle reiseadapteren kommer fra et kjent merke (Skross) og kan også kjøpes til en virkelig god pris gjennom Prisjakt.no.


Stikkontakter som brukes i Slovenia

Nedenfor kan du se bilder av stikkontaktene som brukes i Slovenia, de gjør det enkelt for deg å sammenligne med kontaktene du har for å se f.eks. likheter og ulikheter.

Illustrasjon av stikkontakt Type C brukt i Slovenia.

Å besøke Slovenia som turist

Slovenia er et populært turistmål som tiltrekker seg besøkende med sin rike natur og kulturelle arv. Landet er kjent for sine pittoreske alpine innsjøer, grønne skoger og sjarmerende byer. Ljubljana, hovedstaden, tilbyr en blanding av historisk arkitektur og moderne kultur. Besøkende kan nyte fotturer i Triglav nasjonalpark, bade i Adriaterhavet eller utforske de mange vinområdene.