Reiseadapter/Armenia

Reiseadapter og stikkontakt i Armenia

Her kan du lese mer om hvilken type stikkontakt som brukes i Armenia, samt lese mer om du må skaffe deg reiseadapter eller ikke når du besøker Armenia. Typen eller typene av stikkontakter som brukes Armenia er Type C, samtidig er standardspenningen og standardfrekvensen som brukes henholdsvis 230 V og 50 Hz. I Norge bruker vi stikkontakter av Type C og Type F, og vår standard spenning er 230 V og vår standard frekvens er 50 Hz. Nedenfor kan du se om du trenger reiseadapter til stikkontakter i Armenia og få anbefalinger om passende reiseadaptere.

🇦🇲

Reiseadapter er ikke nødvendig for stikkontakter i Armenia

Med det sagt kan vi slå fast at dersom du reiser til Armenia trenger du ikke ta med reiseadapter, da de i Armenia bruker stikkontakter som er kompatible med kontaktene og enhetene vi bruker i Norge. Men skal du besøke naboland kan det likevel være lurt å ta med reiseadapter, for eksempel er denne reiseadapter veldig bra da den fungerer over hele verden.

Videre er både nettspenningen og frekvensen som brukes i strømnettet i Armenia den samme som brukes i Norge, så apparatene du bruker i Norge bør også fungere helt uten problemer i Armenia. Det skal med andre ord ikke være nødvendig med transformator.

Universaladapter for hele verden

Den sikreste måten å reise på er å kjøpe en universal reiseadapter for hele verden, som da også garantert fungerer i Armenia. Denne universelle reiseadapteren kommer fra et kjent merke (Skross) og kan også kjøpes til en virkelig god pris gjennom Prisjakt.no.


Stikkontakter som brukes i Armenia

Nedenfor kan du se bilder av stikkontaktene som brukes i Armenia, de gjør det enkelt for deg å sammenligne med kontaktene du har for å se f.eks. likheter og ulikheter.

Illustrasjon av stikkontakt Type C brukt i Armenia.

Å besøke Armenia som turist

Armenia er et land med en rik historie og kultur som tiltrekker seg turister fra hele verden. Selv om Armenia ikke er like kjent som noen andre turistmål i regionen, tilbyr Armenia et vell av attraksjoner som gamle klostre, vakkert landskap og en gjestfri befolkning. Når man reiser til Armenia, kan man forvente å utforske historiske steder, nyte tradisjonell mat og oppleve landets unike kultur og tradisjoner.