Reiseadapter/Sverige

Reiseadapter og stikkontakt i Sverige

Her kan du lese mer om hvilken type stikkontakt som brukes i Sverige, samt lese mer om du må skaffe deg reiseadapter eller ikke når du besøker Sverige. Typen eller typene av stikkontakter som brukes Sverige er Type C og Type F, samtidig er standardspenningen og standardfrekvensen som brukes henholdsvis 230 V og 50 Hz. I Norge bruker vi stikkontakter av Type C og Type F, og vår standard spenning er 230 V og vår standard frekvens er 50 Hz. Nedenfor kan du se om du trenger reiseadapter til stikkontakter i Sverige og få anbefalinger om passende reiseadaptere.

🇸🇪

Reiseadapter er ikke nødvendig for stikkontakter i Sverige

Med det sagt kan vi slå fast at dersom du reiser til Sverige trenger du ikke ta med reiseadapter, da de i Sverige bruker stikkontakter som er kompatible med kontaktene og enhetene vi bruker i Norge. Men skal du besøke naboland kan det likevel være lurt å ta med reiseadapter, for eksempel er denne reiseadapter veldig bra da den fungerer over hele verden.

Videre er både nettspenningen og frekvensen som brukes i strømnettet i Sverige den samme som brukes i Norge, så apparatene du bruker i Norge bør også fungere helt uten problemer i Sverige. Det skal med andre ord ikke være nødvendig med transformator.

Universaladapter for hele verden

Den sikreste måten å reise på er å kjøpe en universal reiseadapter for hele verden, som da også garantert fungerer i Sverige. Denne universelle reiseadapteren kommer fra et kjent merke (Skross) og kan også kjøpes til en virkelig god pris gjennom Prisjakt.no.


Stikkontakter som brukes i Sverige

Nedenfor kan du se bilder av stikkontaktene som brukes i Sverige, de gjør det enkelt for deg å sammenligne med kontaktene du har for å se f.eks. likheter og ulikheter.

Illustrasjon av stikkontakt Type C brukt i Sverige.Illustrasjon av stikkontakt Type F brukt i Sverige.

Å besøke Sverige som turist

Sverige er et populært reisemål for turister takket være sin rike kulturarv, vakre natur og moderne samfunn. Besøkende kan nyte alt fra de travle byene Stockholm og Gøteborg til det fredelige landskapet i Norrland og de pittoreske skjærgårdene. Sverige tilbyr også en rekke aktiviteter som skigåing, fotturer og museumsbesøk. Turister kan forvente en høy levestandard, effektiv infrastruktur og en gjestfri atmosfære.