Reiseadapter/Slovakia

Reiseadapter og stikkontakt i Slovakia

Her kan du lese mer om hvilken type stikkontakt som brukes i Slovakia, samt lese mer om du må skaffe deg reiseadapter eller ikke når du besøker Slovakia. Typen eller typene av stikkontakter som brukes Slovakia er Type E og Type C, samtidig er standardspenningen og standardfrekvensen som brukes henholdsvis 230 V og 50 Hz. I Norge bruker vi stikkontakter av Type C og Type F, og vår standard spenning er 230 V og vår standard frekvens er 50 Hz. Nedenfor kan du se om du trenger reiseadapter til stikkontakter i Slovakia og få anbefalinger om passende reiseadaptere.

🇸🇰

Reiseadapter kan være nødvendig for stikkontakter i Slovakia

Med det sagt kan vi slå fast at dersom du reiser til Slovakia kan det hende du må ta med deg reiseadapter, da de i Slovakia kun til en viss grad bruker stikkontakter som er kompatible med kontaktene og enhetene vi bruker i Norge. Det er best å ta med en reiseadapter, for eksempel kan vi anbefale denne reiseadapter som er designet for å fungere med de nøyaktige stikkontaktene som brukes i Slovakia.

Videre er både nettspenningen og frekvensen som brukes i strømnettet i Slovakia den samme som brukes i Norge, så apparatene du bruker i Norge bør også fungere helt uten problemer i Slovakia. Det skal med andre ord ikke være nødvendig med transformator.

Reiseadapter som passer til stikkontakter i Slovakia

Universaladapter for hele verden

Den sikreste måten er å kjøpe en universal reiseadapter for hele verden, som da også fungerer i Slovakia. Denne universelle reiseadapteren kommer fra samme kjente merke (Skross) og kan også kjøpes til en virkelig god pris gjennom Prisjakt.no.


MERK! Sørg for at reiseadapteren du velger faktisk fungerer i Slovakia.

Stikkontakter som brukes i Slovakia

Nedenfor kan du se bilder av stikkontaktene som brukes i Slovakia, de gjør det enkelt for deg å sammenligne med kontaktene du har for å se f.eks. likheter og ulikheter.

Illustrasjon av stikkontakt Type E brukt i Slovakia.Illustrasjon av stikkontakt Type C brukt i Slovakia.

Å besøke Slovakia som turist

Slovakia er et populært reisemål for turister som ønsker å oppleve sjarmen til Sentral-Europa. Landet byr på et variert landskap med høye fjell, elver og historiske byer. Besøkende kan utforske Bratislava, landets hovedstad, eller vandre i Tatrafjellene. Slovakia er også kjent for sine slott, termalbad og rike kulturarv, noe som gjør det til et attraktivt reisemål for mange turister.