Reiseadapter og stikkontakt i Serbia

Her kan du lese mer om hvilken type stikkontakt som brukes i Serbia, samt lese mer om du må skaffe deg reiseadapter eller ikke når du besøker Serbia. Typen eller typene av stikkontakter som brukes Serbia er Type C, samtidig er standardspenningen og standardfrekvensen som brukes henholdsvis 230 V og 50 Hz. I Norge bruker vi stikkontakter av Type C og Type F, og vår standard spenning er 230 V og vår standard frekvens er 50 Hz. Nedenfor kan du se om du trenger reiseadapter til stikkontakter i Serbia og få anbefalinger om passende reiseadaptere.

🇷🇸

Reiseadapter er ikke nødvendig for stikkontakter i Serbia

Med det sagt kan vi slå fast at dersom du reiser til Serbia trenger du ikke ta med reiseadapter, da de i Serbia bruker stikkontakter som er kompatible med kontaktene og enhetene vi bruker i Norge. Men skal du besøke naboland kan det likevel være lurt å ta med reiseadapter, for eksempel er denne reiseadapter veldig bra da den fungerer over hele verden.

Videre er både nettspenningen og frekvensen som brukes i strømnettet i Serbia den samme som brukes i Norge, så apparatene du bruker i Norge bør også fungere helt uten problemer i Serbia. Det skal med andre ord ikke være nødvendig med transformator.

Universaladapter for hele verden

Den sikreste måten å reise på er å kjøpe en universal reiseadapter for hele verden, som da også garantert fungerer i Serbia. Denne universelle reiseadapteren kommer fra et kjent merke (Skross) og kan også kjøpes til en virkelig god pris gjennom Prisjakt.no.


Stikkontakter som brukes i Serbia

Nedenfor kan du se bilder av stikkontaktene som brukes i Serbia, de gjør det enkelt for deg å sammenligne med kontaktene du har for å se f.eks. likheter og ulikheter.

Illustrasjon av stikkontakt Type C brukt i Serbia.

Å besøke Serbia som turist

Serbia er et attraktivt reisemål for turister på jakt etter kultur, historie og naturopplevelser. Landet byr på en rik historie med mange slott og klostre, vakker natur med fjell og elver, samt livlige byer som Beograd og Novi Sad. Besøkende kan forvente en gjestfri befolkning, god mat og mange festivaler og arrangementer gjennom året.