Reiseadapter og stikkontakt i Nepal

Her kan du lese mer om hvilken type stikkontakt som brukes i Nepal, samt lese mer om du må skaffe deg reiseadapter eller ikke når du besøker Nepal. Typen eller typene av stikkontakter som brukes Nepal er Type C, samtidig er standardspenningen og standardfrekvensen som brukes henholdsvis 230 V og 50 Hz. I Norge bruker vi stikkontakter av Type C og Type F, og vår standard spenning er 230 V og vår standard frekvens er 50 Hz. Nedenfor kan du se om du trenger reiseadapter til stikkontakter i Nepal og få anbefalinger om passende reiseadaptere.

🇳🇵

Reiseadapter er ikke nødvendig for stikkontakter i Nepal

Med det sagt kan vi slå fast at dersom du reiser til Nepal trenger du ikke ta med reiseadapter, da de i Nepal bruker stikkontakter som er kompatible med kontaktene og enhetene vi bruker i Norge. Men skal du besøke naboland kan det likevel være lurt å ta med reiseadapter, for eksempel er denne reiseadapter veldig bra da den fungerer over hele verden.

Videre er både nettspenningen og frekvensen som brukes i strømnettet i Nepal den samme som brukes i Norge, så apparatene du bruker i Norge bør også fungere helt uten problemer i Nepal. Det skal med andre ord ikke være nødvendig med transformator.

Universaladapter for hele verden

Den sikreste måten å reise på er å kjøpe en universal reiseadapter for hele verden, som da også garantert fungerer i Nepal. Denne universelle reiseadapteren kommer fra et kjent merke (Skross) og kan også kjøpes til en virkelig god pris gjennom Prisjakt.no.


Stikkontakter som brukes i Nepal

Nedenfor kan du se bilder av stikkontaktene som brukes i Nepal, de gjør det enkelt for deg å sammenligne med kontaktene du har for å se f.eks. likheter og ulikheter.

Illustrasjon av stikkontakt Type C brukt i Nepal.

Å besøke Nepal som turist

Nepal er et populært turistmål kjent for sine majestetiske fjell, inkludert Mount Everest, verdens høyeste fjell. Landet tiltrekker seg eventyrere og naturelskere med sine fantastiske turstier, som Annapurna Circuit og Everest Base Camp. I tillegg til fjellklatring og trekking, tilbyr Nepal også en rik kultur, med historiske byer som Kathmandu og Bhaktapur, og mange hellige steder som Lumbini, fødestedet til Buddha. Når du reiser til Nepal kan du forvente en gjestfri befolkning, spennende opplevelser og en unik kulturell opplevelse.