Reiseadapter/Moldova

Reiseadapter og stikkontakt i Moldova

Her kan du lese mer om hvilken type stikkontakt som brukes i Moldova, samt lese mer om du må skaffe deg reiseadapter eller ikke når du besøker Moldova. Typen eller typene av stikkontakter som brukes Moldova er Type C, samtidig er standardspenningen og standardfrekvensen som brukes henholdsvis 230 V og 50 Hz. I Norge bruker vi stikkontakter av Type C og Type F, og vår standard spenning er 230 V og vår standard frekvens er 50 Hz. Nedenfor kan du se om du trenger reiseadapter til stikkontakter i Moldova og få anbefalinger om passende reiseadaptere.

🇲🇩

Reiseadapter er ikke nødvendig for stikkontakter i Moldova

Med det sagt kan vi slå fast at dersom du reiser til Moldova trenger du ikke ta med reiseadapter, da de i Moldova bruker stikkontakter som er kompatible med kontaktene og enhetene vi bruker i Norge. Men skal du besøke naboland kan det likevel være lurt å ta med reiseadapter, for eksempel er denne reiseadapter veldig bra da den fungerer over hele verden.

Videre er både nettspenningen og frekvensen som brukes i strømnettet i Moldova den samme som brukes i Norge, så apparatene du bruker i Norge bør også fungere helt uten problemer i Moldova. Det skal med andre ord ikke være nødvendig med transformator.

Universaladapter for hele verden

Den sikreste måten å reise på er å kjøpe en universal reiseadapter for hele verden, som da også garantert fungerer i Moldova. Denne universelle reiseadapteren kommer fra et kjent merke (Skross) og kan også kjøpes til en virkelig god pris gjennom Prisjakt.no.


Stikkontakter som brukes i Moldova

Nedenfor kan du se bilder av stikkontaktene som brukes i Moldova, de gjør det enkelt for deg å sammenligne med kontaktene du har for å se f.eks. likheter og ulikheter.

Illustrasjon av stikkontakt Type C brukt i Moldova.

Å besøke Moldova som turist

Moldova ligger mellom Romania og Ukraina, og er et relativt ukjent turistmål, men tilbyr en rik kultur, vakre landskap og en sterk vinproduksjonsarv. Landet tiltrekker seg besøkende som ønsker å utforske middelalderklostre, pittoreske landsbyer og historiske byer. Når man reiser til Moldova kan man forvente å møte en vennlig befolkning, smake på lokale viner og oppdage landets fascinerende historie.