Reiseadapter/Etiopia

Reiseadapter og stikkontakt i Etiopia

Her kan du lese mer om hvilken type stikkontakt som brukes i Etiopia, samt lese mer om du må skaffe deg reiseadapter eller ikke når du besøker Etiopia. Typen eller typene av stikkontakter som brukes Etiopia er Type F, samtidig er standardspenningen og standardfrekvensen som brukes henholdsvis 220 V og 60 Hz. I Norge bruker vi stikkontakter av Type C og Type F, og vår standard spenning er 230 V og vår standard frekvens er 50 Hz. Nedenfor kan du se om du trenger reiseadapter til stikkontakter i Etiopia og få anbefalinger om passende reiseadaptere.

🇪🇹

Reiseadapter kan være nødvendig for stikkontakter i Etiopia

Med det sagt kan vi slå fast at dersom du reiser til Etiopia kan det hende du må ta med deg reiseadapter, da de i Etiopia kun til en viss grad bruker stikkontakter som er kompatible med kontaktene og enhetene vi bruker i Norge. Det er best å ta med en reiseadapter, for eksempel kan vi anbefale denne reiseadapter som er designet for å fungere med de nøyaktige stikkontaktene som brukes i Etiopia.

Dessuten er ikke nettspenningen og frekvensen som brukes i strømnettet Etiopia den samme som vi er vant til i Norge. Dette er noe det er viktig å være klar over, da en spennings- eller frekvensomformer sannsynligvis vil være nødvendig dersom enheten din ikke kan drives på samme nettspenning og frekvens som i Etiopia.

Reiseadapter som passer til stikkontakter i Etiopia

Universaladapter for hele verden

Den sikreste måten er å kjøpe en universal reiseadapter for hele verden, som da også fungerer i Etiopia. Denne universelle reiseadapteren kommer fra samme kjente merke (Skross) og kan også kjøpes til en virkelig god pris gjennom Prisjakt.no.


MERK! Sørg for at reiseadapteren du velger faktisk fungerer i Etiopia.

Stikkontakter som brukes i Etiopia

Nedenfor kan du se bilder av stikkontaktene som brukes i Etiopia, de gjør det enkelt for deg å sammenligne med kontaktene du har for å se f.eks. likheter og ulikheter.

Illustrasjon av stikkontakt Type F brukt i Etiopia.

Å besøke Etiopia som turist

Etiopia er et fascinerende reisemål i Øst-Afrika, kjent for sin rike historie, kulturarv og unike landskap. Landet tiltrekker seg turister med sine historiske severdigheter som klippekirkene i Lalibela, de gamle byene Axum og Gondar, samt den fantastiske naturen i Simien Mountains nasjonalpark. Når man reiser til Etiopia, kan man forvente varm gjestfrihet, et mangfold av kulturer og tradisjoner, og muligheten til å utforske en av de eldste sivilisasjonene i verden.

Glem heller ikke reiseadapteren for å kunne bruke tingene dine i Etiopias stikkontakt. 😊