Reiseadapter/Den sentralafrikanske republikk

Reiseadapter og stikkontakt i Den sentralafrikanske republikk

Her kan du lese mer om hvilken type stikkontakt som brukes i Den sentralafrikanske republikk, samt lese mer om du må skaffe deg reiseadapter eller ikke når du besøker Den sentralafrikanske republikk. Typen eller typene av stikkontakter som brukes Den sentralafrikanske republikk er Type C, samtidig er standardspenningen og standardfrekvensen som brukes henholdsvis 230 V og 50 Hz. I Norge bruker vi stikkontakter av Type C og Type F, og vår standard spenning er 230 V og vår standard frekvens er 50 Hz. Nedenfor kan du se om du trenger reiseadapter til stikkontakter i Den sentralafrikanske republikk og få anbefalinger om passende reiseadaptere.

🇨🇫

Reiseadapter er ikke nødvendig for stikkontakter i Den sentralafrikanske republikk

Med det sagt kan vi slå fast at dersom du reiser til Den sentralafrikanske republikk trenger du ikke ta med reiseadapter, da de i Den sentralafrikanske republikk bruker stikkontakter som er kompatible med kontaktene og enhetene vi bruker i Norge. Men skal du besøke naboland kan det likevel være lurt å ta med reiseadapter, for eksempel er denne reiseadapter veldig bra da den fungerer over hele verden.

Videre er både nettspenningen og frekvensen som brukes i strømnettet i Den sentralafrikanske republikk den samme som brukes i Norge, så apparatene du bruker i Norge bør også fungere helt uten problemer i Den sentralafrikanske republikk. Det skal med andre ord ikke være nødvendig med transformator.

Universaladapter for hele verden

Den sikreste måten å reise på er å kjøpe en universal reiseadapter for hele verden, som da også garantert fungerer i Den sentralafrikanske republikk. Denne universelle reiseadapteren kommer fra et kjent merke (Skross) og kan også kjøpes til en virkelig god pris gjennom Prisjakt.no.


Stikkontakter som brukes i Den sentralafrikanske republikk

Nedenfor kan du se bilder av stikkontaktene som brukes i Den sentralafrikanske republikk, de gjør det enkelt for deg å sammenligne med kontaktene du har for å se f.eks. likheter og ulikheter.

Illustrasjon av stikkontakt Type C brukt i Den sentralafrikanske republikk.